Information

Information till hyresgästerna

Välkommen som hyresgäst till Pråmkanalen Fastighets AB.

Vår förhoppning är att alla våra hyresgäster ska trivas hos oss! För den gemensamma trevnaden gäller därför regler för våra hyresgäster. Att visa respekt ta hänsyn till sina grannar är mycket viktigt för att alla i huset och i bostadsområdet ska trivas.

Alla våra fastigheter har Tv-kanaler via Sappa och Tele2. I hyran ingår basutbud. Möjlighet till större utbud via operatören finns. Våra fastigheter har även möjlighet till internet.

Störningar:

Mellan kl.22.00-07.00 alla dagar i veckan ska du undvika att störa dina grannar. Tänk på att inte borra eller ha hög volym på TV eller stereo under dessa tider. Du är även ansvarig för att dina besökare inte stör dina grannar.

Undvik att gå med hårda skor inomhus. Ljudet från träskor och höga klackar fortplantar sig golvet och väggar. Låt heller inte barn springa upp och ner i trapphuset och smälla i dörrarna. Det kan störa alla i fastigheten.

Störande grannar under nattetid. Ring Avarn Security 010-222 30 00.

Tvättstugan skall städas efter varje tvätt pass. Respektera gällande tvätt regler.

Om det uppstår fel i lägenheten eller i gemensamma utrymmen skall anmälas till hyresvärden under kontorstid, dock säkras vardagar mellan 09.30-12.00 på telefon 054-21 16 00. Akuta ärende efter kontorstid, typ vattenläckage o dylikt och som ej kan vänta till näst kommande vardag ring 054-14 40 70 Bredablick Förvaltning.

Om du låser dig ute, kontakta Avarn Security 010-222 30 00 som ombesörjer öppning, betalas av hyresgästen.

Vi ber dig observera att viss skötsel av lägenheten åligger hyresgästen. Bland annat skall golvbrunnar, vattenlås, diskho och handfat rengöras med jämna mellanrum. Balkonger/uteplatser ska hållas fria från snö.

Undvik att spola ner föremål i toaletten som kan förorsaka stopp i avlopp, typ tamponger, dambindor, kattsand etc. Hyresgästen har ej rätt att byta låscylinder i lägenhetsdörren. Som hyresgäst ansvarar du själv för att byta ut lampor, lysrör, glimtändare och proppsäkringar. (ej spottar)

Hyran skall betalas i förskott senast sista vardagen i månaden som föregår månaden det gäller. Lägenheten får inte överlåtas eller hyras ut i andrahand utan hyresvärdens medgivande.

Om någon av parterna begår kontraktsbrott kan uppsägning av hyresavtalet ske med omedelbar verkan.

Om du har funderingar, eller om något inte är till belåtenhet. Vill vi att du kontaktar oss, så vi kan lösa problemet tillsammans på bästa sätt.

Med vänliga hälsningar

Hyresvärden